PSTN

 

PSTN wordt in de volksmond ook wel de standaard analoge telefoonaansluiting genoemd en is geschikt voornamelijk voor telefonie/fax en alarm. Internetten via een inbelmodem is mogelijk, echter gezien de geringe snelheid wordt dit steeds minder toegepast.

Kenmerken PSTN lijn

  • betrouwbare aansluiting
  • gratis gebruik van diensten, zoals doorschakelen en ToetsBijBezet
  • prima te combineren met ADSL

Technische omschrijving

Analoge lijnen noemen ze ook wel PSTN of POTS lijnen.

PSTN = Public Switched Telephone Network
POTS = Plain Old Telephone Service, Post Office Telephone Service of Post Office Telephone System

Een basiskanaal van PSTN heeft een bandbreedte van 64 kbit/s. Het spraaksignaal wordt gedigitaliseerd op 8 kHz (8 bits PCM) en verloopt tegenwoordig volledig digitaal over het PSTN. Enkel de eindpunten zijn vaak nog analoog (POTS), alhoewel er ook heel wat digitale (ISDN) eindpunten zijn.

Extra faciliteiten

Doorschakeldienst *21
Met *21 is uw klant altijd bereikbaar op zijn eigen telefoonnummer, ook in het buitenland. Alle oproepen naar het bedrijf kunnen direct doorgeschakeld worden naar een andere locatie of naar zijn eigen mobiele telefoon. Zo mist uw klant geen enkel telefoontje!

WisselGesprek
Met WisselGesprek wordt de directe telefonische bereikbaarheid vergroot. U hoeft geen telefoontje te missen, ook al ibent u in gesprek. Met een enkelvoudige analoge aansluiting bent u in staat om tijdens een telefoongesprek een tweede inkomend gesprek te beantwoorden. Deze faciliteit is niet standaard gratis geactiveerd.

Voicemail
VoiceMail is een elektronisch antwoordapparaat in het telefoonnetwerk van KPN. Voor iedere klant met een telefoonaansluiting is een eigen VoiceMailbox beschikbaar. VoiceMail is gekoppeld aan uw eigen telefoonnummer. Voor bellen naar het VoiceMail-platform (0842-333) geldt het binnen-basis tarief. Als een beller een bericht inspreekt in een VoiceMail, betaalt hij het gewone beltarief. Dit is hetzelfde tarief als wanneer de gebelde aanwezig zou zijn en het gesprek persoonlijk had beantwoord. Er worden dus geen doorschakelkosten berekend. Deze faciliteit is niet standaard gratis geactiveerd.

Overige faciliteiten

Neem voor overige faciliteiten contact met ons, wij informeren u graag verder.

Tarieven

Neem voor een actueel tarieven overzicht contact met ons op.