Netwerk

 

Heeft uw bedrijf meer dan 1 computer en moeten alle aanwezige computers op internet en/of bestanden en printers delen?

Dan heeft u een netwerk nodig. Zelfs indien u een adsl verbinding heeft waarop meerdere computers tegelijk aangesloten zijn, kunnen we spreken van een netwerk.
Om dan vervolgens de printer “even” te delen, bestanden makkelijk toegankelijk te maken, is soms net iets meer kennis en ervaring nodig. Sommige werknemers redden zich hier prima mee, maar wat nu als die handige collega er net even niet is?
Indien u afhankelijk bent van uw netwerk, is het dan ook raadzaam hiervoor een externe partij in de arm te nemen.
U kunt bij ons terecht voor de complete aanleg en beheer van het gehele netwerk. U kunt hierbij denken aan de bekabeling, kabelgoten met outlets, complete patchkasten. Maar ook voor het aanpassen van bestaande netwerken, zoals uitbreiding met nieuwe werkplekken en wijzigingen vallen binnen de mogelijkheden.

Servers

 

Wat is eigenlijk een Server?

“Een server is een computer die, of een programma dat diensten verleent aan clients”
bron: wikipedia

Met andere woorden is het een centraal systeem in een netwerk. Een server kan voor verschillende functies gebruikt worden. De meest gebruikte functies zijn de bestands- en mail server.

Maar wanneer heeft u nu eigenlijk een server nodig … ?

Uiteraard kunnen wij u hiermee verder helpen met een persoonlijk gesprek.

Werkstations

 

Een werkstation aanschaffen is in principe niet ingewikkeld. Echter om een werkstation te kopen welke goed aansluit op de werkzaamheden van uw bedrijf en medewerkers. Dat wordt al lastiger…koop gewoon een flink zware, altijd goed?
Wanneer dit nieuwe werkstation dan ook nog de oude moet gaan vervangen, zonder dat de gebruiker er te veel hinder van heeft, wordt het wel lastig.
De gebruiker wil wel op zijn nieuwe pc alle bestanden, icoontjes, email, printers, programma’s en overige instellingen weer eenvoudig terug kunnen vinden.

Hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij adviseren u welk station het beste nu bij u past, en welke op lange termijn ook nog prima geschikt is.
Verder zorgen wij voor de basis installatie van het nieuwe werkstation, en bereiden de installatie op locatie dusdanig voor, dat de betreffende gebruiker er zo min mogelijk last van heeft.

Hardware

 

Naast het brede diensten aanbod leveren wij dus ook allerhande Hardware.

Hierbij kunt u denken aan complete desktop systemen, notebooks, computer onderdelen ten behoeve van het upgraden en/of repareren van bestaande computers maar ook allerlei accessoires en toebehoren voor computers en notebooks.

Een selectie van hardware vind u in de categorie Producten in het hoofdmenu.
Kunt u desondanks niet vinden wat u zoekt, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Software

 

Naast de standaard Microsoft software pakketten, waaronder alle Microsoft besturingssystemen, office varianten en overige pakketten, kunnen wij nog een breed assortiment leveren.
Hierbij kunt u denken aan virusscanners, anti-spam, fax, videobewerkingssoftware, grafische applicaties en nog veel meer.

Uiteraard kunnen wij software voor werkstations als voor complete netwerken leveren.

Support en ondersteuning

Een computerstoring leid niet alleen tot frustatie en ergernis, maar levert ook vertraging op bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Dit beinvloed de productie én de stemming dus negatief. Goede ondersteuning en support hierbij zijn essentieel. Het belangrijkste hierbij is, dat u zo snel mogelijk weer verder kan met uw werkzaamheden. Als de storing niet snel opgelost kan worden, is een alternatieve tijdelijke oplossing dan soms nog de beste oplossing. U kunt weer verder werken, en wij kunnen rustig de daadwerkelijke storing oplossen.

 

Naast support op locatie, kunnen wij ook eenvoudig hulp op afstand bieden via ISL. Meer informatie hierover vind u via de knop “Remote Support” rechts boven aan de pagina.

Om niet afhankelijk te zijn van het plannen van een afspraak om uw storing te verhelpen, kunt u ook een service/onderhoud overeenkomst afsluiten. Hierin worden voor beide partijen afspraken vastgelegd, waaronder de response tijd, waarbinnen een monteur ter plaatse moet zijn. Maar ook vaste afspraken voor onderhouds werkzaamheden aan computers, servers en netwerken zijn mogelijk. Door deze constructie bent u altijd verzekerd van support binnen een voor u acceptabele tijdsduur.

Net als voor het aanleggen/plannen van netwerken geldt hiervoor, dat dit maatwerk en echt klant specifiek is.