ISDN 10/15/20/30

 

Met een ISDN10-, ISDN15-, ISDN20- of ISDN30-aansluiting heeft u een digitale vaste aansluiting voor spraak-, data- en videocommunicatie. Door de ruime capaciteit aan telefoonlijnen bent u altijd bereikbaar voor klanten en relaties.

Deze ISDN-aansluitingen zijn eenvoudig uit te breiden, te reduceren of te combineren. Zo heeft u altijd de juiste capaciteit aan verbindingen.

Voor bedrijven die meer dan 7 ISDN2-aansluitingen hebben of nodig zijn, is ISDN15, ISDN20 of ISDN30 geschikt.

U kunt hierbij denken aan:

  • Bedrijven die veel werknemers hebben die bereikbaar moeten zijn
  • Bedrijven die telewerken
  • Bedrijven die veel dataverkeer en informatie uitwisselen met filialen, dochterbedrijven, e.d.
  • Bedrijven met lokale netwerken en meerdere vestigingen
  • Bedrijven die een snelle toegang tot het internet zoeken
  • Bedrijven die aan (internationale) videoconferencing (willen) doen

Capaciteitsbepaling

Het aantal benodigde lijnen is afhankelijk van het gebruik. Met onderstaande vuistregel kan bij benadering het benodigde aantal lijnen worden bepaald.

Telefoonintensief werk:
1 lijn per medewerker plus een wachtveld bijvoorbeeld: callcenters, telefonistes, helpdesk

Regulier kantoorwerk:
1 lijn per 5 à 10 medewerkers

Productiewerk, bijvoorbeeld: fabriek:
1 lijn per 20 à 30 medewerkers

Praktijkvoorbeeld

Een taxicentrale wil 5 losse ISDN2’s inruilen voor één totaalproduct. Deze 5 ISDN2 aansluitingen kosten maandelijks 5 * EUR 31,35 = EUR 156,75 (excl. BTW op basis van Belbasisabonnement). Met deze 5 lijnen heeft de taxicentrale de beschikking over 10kanalen. Deze taxicentrale kan door over te stappen naar een ISDN15 EUR 4,07 (excl. BTW) per maand besparen, en de klant heeft bovendien 5 kanalen extra ter beschikking. De kosten voor een ISDN15 aansluiting zijn immers slechts EUR 152,68 (excl. BTW) per maand.In de KPN-centrale worden 15 kanalen dichtgezet van een ISDN30, welke niet worden gefactureerd aan de klant.

Technische omschrijving

ISDN = Integrated Services Digital Network

Kanalen

ISDN10: 10 onafhankelijke B-kanalen en één D-kanaal van 64 kbit/seconde voor signalering;

ISDN15: 15 onafhankelijke B-kanalen en één D-kanaal van 64 kbit/seconde voor signalering;

ISDN20: 20 onafhankelijke B-kanalen en één D-kanaal van 64 kbit/seconde voor signalering;

ISDN30: 30 onafhankelijke B-kanalen en één D-kanaal van 64 kbit/seconde voor signalering;Afgezien van het aantal kanalen is er geen technisch verschil tussen de bovengenoemde varianten.

De PABX (bedrijfscentrale) moet voor ISDN30 protocol geschikt zijn of worden geconfigureerd.

Extra faciliteiten

Doorschakeldienst *21
Met *21 is uw klant altijd bereikbaar op zijn eigen telefoonnummer, ook in het buitenland. Alle oproepen naar het bedrijf kunnen direct doorgeschakeld worden naar een andere locatie of naar zijn eigen mobiele telefoon. Zo mist uw klant geen enkel telefoontje!

WisselGesprek
Met WisselGesprek wordt de directe telefonische bereikbaarheid vergroot. U hoeft geen telefoontje te missen, ook al ibent u in gesprek. Met een enkelvoudige analoge aansluiting bent u in staat om tijdens een telefoongesprek een tweede inkomend gesprek te beantwoorden. Dit is een gratis faciliteit bij ISDN.

Voicemail
VoiceMail is een elektronisch antwoordapparaat in het telefoonnetwerk van KPN. Voor iedere klant met een telefoonaansluiting is een eigen VoiceMailbox beschikbaar. VoiceMail is gekoppeld aan uw eigen telefoonnummer. Voor bellen naar het VoiceMail-platform (0842-333) geldt het binnen-basis tarief. Als een beller een bericht inspreekt in een VoiceMail, betaalt hij het gewone beltarief. Dit is hetzelfde tarief als wanneer de gebelde aanwezig zou zijn en het gesprek persoonlijk had beantwoord. Er worden dus geen doorschakelkosten berekend. Ook deze faciliteit is bij ISDN gratis.

Groepsnummerfaciliteit
Netlijnen worden gekoppeld aan één (roep)nummer. Alle oproepen komen binnen op dit ene nummer. De oproepen worden willekeurig over de lijnen toegewezen. De groepsnummerfaciliteit wordt aangeboden voor minimaal twee lijnen.

Doorkiesfaciliteit
Deze aanvullende dienst biedt de mogelijkheid de aangesloten telefoons/terminals op een ISDN-telefooncentrale rechtstreeks bereikbaar te laten zijn vanuit het openbare telecommunicatienet van KPN. Beschikbaar op ISDN2 en ISDN15/20/30.
Het doorkiesnummer maakt dus deel uit van het nummerplan van het openbare net en de klant moet één of meerdere nummerblokken (blokken van opeenvolgende nummers) afnemen. ISDN kent nummerblokken van 10, 100, 1000 en/of 10000 nummers.

Overige faciliteiten

Neem voor overige faciliteiten contact met ons, wij informeren u graag verder.

Tarieven

Neem voor een actueel tarieven overzicht contact met ons op.